Stresstest

Iedereen krijgt dagelijks te maken met stress. Stress kan gezond, maar ook ongezond zijn.

Langdurige stress kan leiden tot verstoring van je lichamelijke balans en tot fysieke klachten. De klachten verschillen van persoon tot persoon. Sommigen krijgen hoofdpijn, terwijl een ander vooral last krijgt van hyperventilatie of RSI. Weer iemand anders reageert vooral met paniekaanvallen of krijgt last van een burnout of chronische vermoeidheid.

Een stresstest bij M’Praktijk bestaat uit twee onderdelen. Tijdens een vraaggesprek proberen we een indruk te krijgen van de externe en interne stressfactoren die in jouw situatie van invloed kunnen zijn. Hierbij kunnen we gebruikmaken van een vragenlijst. In het tweede deel onderzoeken we de reacties van je lichaam op stress. De uitkomst van het vraaggesprek bepaalt de focus.

Bewustwording

De stresstest maakt je bewust van de oorzaak van je klachten en de manier waarop jouw lichaam reageert op stress. Aan de hand van de bevindingen bespreken we of het zinvol is om een behandeltraject te starten. Ook kan het zijn dat wij je verwijzen naar de huisarts of een psycholoog.

Werken aan gezond omgaan met stress

Als langdurige stress je balans verstoort, dan is het goed om actief te werken aan een betere balans. De volgende punten zijn belangrijk om zelf invloed te kunnen uitoefenen op stressreacties:

  • Kennis van het werkingsmechanisme van stress en angst
  • Bewustwording en herkenning van de factoren die bij jou een rol spelen
  • Vaardigheden, tools en oefeningen om deze factoren positief te beïnvloeden

De kosten worden in de meeste gevallen vergoed door de verzekeraar. Begin bij bewustwording en herkenning en maak een afspraak voor een stresstest!

Hilversum

Gezondheidscentrum Casa Cura
Neuweg 27
1211 LV
035 642 43 88
info@mpraktijk.nl

Muiden

Burg. de Raadtsingel 15A
1398 BE
0294 418 322
info@mpraktijk.nl

Weesp

Gezondheidscentrum Weesp
C.J. van Houtenlaan 1E
1381 CN
0294 418 322
info@mpraktijk.nl