Thuischeck

Als we ouder worden, blijven we het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Vaak gaat dit lange tijd goed. Er kan echter een moment komen dat er problemen ontstaan met dagelijkse activiteiten. Hulp op het gebied van mobiliteit, balans, staan, lopen en verplaatsen is dan gewenst.

Wat is een thuischeck?

De Thuischeck is ontwikkeld door Ergotherapie Gooi & Omstreken en M’Praktijk Oefentherapie en brengt je persoonlijke functionele woonsituatie in kaart. Bij een bezoek aan huis starten we met een vraaggesprek om duidelijk te krijgen welke dagelijkse handelingen moeizaam verlopen. Vervolgens kijken we naar de woonomgeving en naar je fysieke (on)mogelijkheden. Indien nodig nemen we een aantal testen af.

Wie neemt de thuischeck af?

De thuischeck wordt afgenomen door een ergotherapeut en een oefentherapeut. De ergotherapeut kijkt of er aanpassingen in de woning nodig zijn of in het dagelijks handelen. De oefentherapeut kijkt naar het beweegpatroon, aandoeningen aan spieren en gewrichten en hoe er gebruikgemaakt wordt van eventuele hulpmiddelen.

Adviezen

Aan de hand van de bevindingen bespreken we onze adviezen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van handgrepen, gebruiken van hulpmiddelen bij aan- en uitkleden, volgen van een looptraining of een oefenprogramma om te leren hoe je vallen kunt voorkomen.

De kosten worden in de meeste gevallen vergoed door de verzekeraar. Neem contact op voor meer informatie over de thuischeck en blijf zelfstandig en zelfredzaam!

Hilversum

Gezondheidscentrum Casa Cura
Neuweg 27
1211 LV
035 642 43 88
info@mpraktijk.nl

Muiden

Burg. de Raadtsingel 15A
1398 BE
0294 418 322
info@mpraktijk.nl

Weesp

Gezondheidscentrum Weesp
C.J. van Houtenlaan 1E
1381 CN
0294 418 322
info@mpraktijk.nl