Werkplekanalyse

Wist je dat 70% van alle werkplekken niet goed zijn afgesteld? Gelukkig is daar heel eenvoudig iets aan te doen!

Een werkplekonderzoek of werkplekanalyse is een onderzoek naar aanleiding van fysieke klachten, zoals RSI oftewel CANS, stress en rugklachten. Het soort werkplek kan variëren. Vaak gaat het om kantoorwerkplekken, maar ook bijvoorbeeld om werk in de productie of de bouw.

Wat houdt een werkplekanalyse in?

Een werkplekonderzoek omvat werkplekadvies en begeleiding, aan bod komen de werkplek-ergonomie, werkdruk, werktijden, werkhouding, stress en beweging. Omdat de oorzaak van klachten vaak complex is, wordt een deel van het werkplekonderzoek gebruikt voor een vraaggesprek. Het vraaggesprek bepaalt, waarop de nadruk wordt gelegd.

Spierspanning meten

Vaak werken mensen onbewust met aangespannen spieren, mogelijk een uiting van stress, maar soms ook gewoonte. Bewustwording is dan cruciaal. Tijdens een werkplekonderzoek doen we dan ook een sessie met een spierspanningsmeter, ook wel myofeedback genoemd. Dit werkt als een eyeopener voor de oorzaak van de klachten en is een houvast voor gedragsverandering. Vaak lukt het mensen in één sessie hun spierspanning met meer dan de helft terug te brengen!

Heb je fysieke klachten zoals RSI of andere klachten?

Uit onderzoek blijkt dat een snelle interventie verzuim kan voorkomen of  beperken. M’Praktijk is in staat om snel een afspraak te maken zodat je op tijd word geholpen. De kosten worden in de meeste gevallen vergoed door de verzekeraar. Stel niet uit, maak nu een afspraak voor een werkplekanalyse!

Hilversum

Gezondheidscentrum Casa Cura
Neuweg 27
1211 LV
035 642 43 88
info@mpraktijk.nl

Muiden

Burg. de Raadtsingel 15A
1398 BE
0294 418 322
info@mpraktijk.nl

Weesp

Gezondheidscentrum Weesp
C.J. van Houtenlaan 1E
1381 CN
0294 418 322
info@mpraktijk.nl