Kids in beweging

Omschrijving

Kids in beweging is een uur bewegen met plezier! Dat bewegen gezond is, weten we allemaal, maar dat het ook leuk kan zijn is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Bewegen is leren en: té leren. Je leert je lijf kennen met zijn (on)mogelijkheden en elke nieuwe prestatie geeft je dat YES! gevoel.

Aanpak

We werken in de lessen aan de drie componenten lijf, hoofd en lef.

  • Lijf: Soepelheid en kracht, evenwicht, uithoudingsvermogen, behendigheid en ritme.
  • Hoofd: Vasthouden van aandacht en verhogen van concentratie, vergroten van probleemoplossend vermogen en in staat zijn om complexere instructies op te volgen.
  • Lef: Meer zelfvertrouwen in een sociale omgeving, actieve deelname in een groep, emoties leren beheersen, grotere bereidheid om de leidersrol op zich te nemen.

Voor wie

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar met overgewicht, een chronische aandoening of achterstand in motoriek. Onder begeleiding van onze kinderoefentherapeut Linda krijgen alle kinderen de kans om nieuwe uitdagingen in hun eigen tempo onder de knie te krijgen. Wil jij werken aan lijf, hoofd en lef?

Waar en wanneer

De lessen kids in beweging worden gegeven:

  • Op dinsdag van 16.00 uur tot 17.00 uur in de gymzaal van Basisschool De Triangel, Singel 6.

Bijzonderheden

  • De kinderen oefenen in sportkleding met gymschoenen voor binnen;
  • De kosten bedragen € 95,00 per half jaar;
  • Bij aanmelding vindt altijd een intake plaats. We stellen het doel vast en een plan van aanpak. Indien nodig is het mogelijk om individueel een behandeltraject in de praktijk te starten. Het kan zijn dat we adviseren om het traject te ondersteunen met een diëtiste of psycholoog.

Meer weten

Voor meer informatie of het plannen van een intake kun je contact opnemen met M’Praktijk Oefentherapie, 0294 418 322. Je kunt ook een mail sturen naar info@mpraktijk.nl, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Kids in beweging

Hilversum

Gezondheidscentrum Casa Cura
Neuweg 27
1211 LV
035 642 43 88
info@mpraktijk.nl

Muiden

Burg. de Raadtsingel 15A
1398 BE
0294 418 322
info@mpraktijk.nl

Weesp

Gezondheidscentrum Weesp
C.J. van Houtenlaan 1E
1381 CN
0294 418 322
info@mpraktijk.nl