Zit met Pit

Omschrijving

Wie vertelt je hoe je goed achter de computer zit?! En hoe komt het dat je weleens pijn krijgt in je rug, nek en armen als je te lang bezig bent met je computer of Nintendo? Waar moet je op letten om goed te zitten als je schrijft? Weet je dat je van verkeerd zitten rug, nek en armklachten kunt krijgen?! Zit met Pit is een leuk lesprogramma voor kinderen in groep 4 en 5 van de basisschool. Dé leeftijd dat houdingsverandering gemakkelijk eigen gemaakt kan worden.

Aanpak

Zit met pit wordt gegeven door onze kinderoefentherapeut. Zij komt 3 maal op school, waarbij ze kinderen bewust maakt waarom een goede zithouding belangrijk is. Op een beeldende en simpele manier worden anatomie en pathologie uitgelegd, ondersteund door een werkboek en praktische lessen in de eigen klas. De lessen zijn opgebouwd rondom de cartoon Pietje Pit, die in de lessen het goede voorbeeld geeft, passend bij de belevingswereld van de kinderen.

Voor wie

Voor kinderen in groep 4 en 5 op de basisschool.

Waar en wanneer

De lessen worden gegeven in de klas door onze kinderoefentherapeut. Het lesprogramma kent 3 contactmomenten van 1,5 uur.

Meer weten

Voor meer informatie of een offerte kun je contact opnemen met M’Praktijk Oefentherapie, 0294 418 322. Je kunt ook een mail sturen naar info@mpraktijk.nl, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Hilversum

Gezondheidscentrum Casa Cura
Neuweg 27
1211 LV
035 642 43 88
info@mpraktijk.nl

Muiden

Burg. de Raadtsingel 15A
1398 BE
0294 418 322
info@mpraktijk.nl

Weesp

Gezondheidscentrum Weesp
C.J. van Houtenlaan 1E
1381 CN
0294 418 322
info@mpraktijk.nl